Taklimat Garis Panduan Pengurusan Aduan Awam Di KKLW

phoca_thumb_l_IMG_5583

 13 Disember 2013- PUTRAJAYA- Sebuah taklimat berhubung dengan Garis Panduan Pengurusan Aduan Awam telah disampaikan oleh Puan Anis Rizana, Timbalan Ketua Pengarah Aduan BPA bertempat di Bilik Persidangan, Aras 29, KKLW, Presint 4.

 

Delegasi BPA telah dijemput khas bagi menyampaikan sesi taklimat ini oleh Unit Komunikasi Korporat. Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW). Antara pegawai BPA yang turut hadir adalah Ci Priya Darisini, Penolong Pengarah Unit Inovasi 1, Puan Salina Taharim, Penyelaras Aduan Unit Aduan 5, dan Puan Noor Idayu binti Yeop Husin, Pegawai Perhubungan Awam, BPA.

 

Sesi taklimat ini telah diadakan bersekali dengan Mesyuarat Jawatankuasa Tetap Pengurusan Aduan (JKTPA) KKLW yang telah dihadiri lebih daripada 35 orang pegawai aduan daripada setiap bahagian dan agensi di bawah KKLW. KKLW turut membentangkan berhubung dengan Laporan Aduan KKLW termasuk trend analisis bagi beberapa tahun kebelakangan.

 

Puan Anis Rizana yang mewakilI BPA sebagai jemputan khas pada sesi ini telah membentangkan dengan lebih lanjut berhubung Garis Panduan ini serta menjawab pelbagai persoalan yang ditimbulkan oleh hadirin. Beliau juga memaklumkan berhubung benchmark yang dirujuk oleh BPA daripada Negara Thailand dan Australia berhubung kaedah pengendalian pengadu tidak munasabah.

Antara agensi di bawah KKLW yang turut hadir dalam sesi ini termasuklah pegawai aduan daripada MARA, RISDA, FELCRA, KEMAS, KESEDAR dan banyak lagi.

 
 
CONTACT US
 
PUBLIC COMPLAINTS BUREAU
Governance, Integrity and Anti-corruption Centre (giacc)
Prime Minister’s Department
Level 6, Block B1
Federal Government Administrative Centre
62502 Putrajaya, Malaysia
Tel: 603 8000 8000 
Emel: webmaster[at]pcb[dot]gov[dot]my
 
 
  
 
 
LINKS
Institut Integriti Malaysia(IIM) Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA) Ketua Setiausaha Negara MAMPU
myHealth bkpp 1 jpm copy SPR
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam(SPA) my Government
 
 
 
 
 
 
 
QR code BPA
 
  rss  rss rss

 
 
 
Go to top